SLUITEN Bel ons +31 (0) 297 380 202
Nog even ......

De rust is weergekeerd in bloemen- en plantenland dus er is tijd om aandacht te besteden aan het opschonen van het archief. Vorige week heb ik dan ook wat uurtjes vrijgemaakt voor opruimen, bureau en afvalcontainer te legen en met de scanner in de aanslag aan de gang te gaan. Een verzameling papier nog afgestemd op de oorspronkelijk grootte van de organisatie en ingericht op projecten. Het VGB projectbureau is gestopt daarom naast de reguliere opschoning meer aandacht voor digitale opslag.
 
Maar wat je dan allemaal niet tegenkomt! VGB is de voorvechter van de handelsbelangen. Met in de pers vaak de nadruk op het ‘vechten’, zeker in relatie tot Royal FloraHolland. Maar naarmate ik langer met het archief bezig ben zie ik vooral betrokkenheid. Betrokkenheid in de ruimste zin van het woord, bij het wel en wee van de veiling, en een afhankelijkheid die groot is of in ieder geval was. 
 
Kilo’s aan papier over betrouwbaarheid van kwaliteit, data en logistiek maken dat wel duidelijk. Legio onderzoeken en projecten naar productspecificaties van de toekomst, onafhankelijke keur, reclamatie en nieuwe systemen die in staat zouden zijn de betrouwbaarheid van de informatie te verbeteren. Maar ook de logistieke processen en middelen, nieuwbouw, allerhande tarieven en noem maar op.
 
Je kan het echt zo gek niet verzinnen of de handel was er via de Commissies van de Handel bij betrokken. Veel projecten uit het archief van zo’n 10-15 jaar geleden wezen eigenlijk al in de richting waar nu eindelijk wat stappen worden genomen. Dat goede foto’s en informatie over teler en product een voorwaarde zijn om te digitaliseren is dan ook niet nieuw net als het nadeel van de ingewikkelde ICT systemen.
 
Maar tijden veranderen, dat wijst het doorspitten van een archief ook uit. Net als de rol van de VGB en die van Royal FloraHolland. Het opruimen van het archief geeft weer ruimte voor nieuwe uitdagingen. En die zijn er dat is wel duidelijk. Nog even een paar uurtjes ruimen en de VGB is er klaar voor! 

Geef uw reactie

* verplichte velden