SLUITEN Bel ons +31 (0) 297 380 202
Veilig Zakelijk Internetten: Kansen, met risico’s

  
 
Digitalisering is onontkoombaar en onomkeerbaar. Het maakt het voor handelsbedrijven eenvoudiger door kostenbesparingen, efficiëntie en flexibiliteit. Dat kan tot meer vraag leiden.
Naast prachtige kansen en innovatie kent digitalisering ook een keerzijde. Het maakt uw bedrijf kwetsbaarder voor aanvallen van buitenaf. Of wat denkt u van de verantwoordelijkheid die u heeft ten aanzien van de privacygevoelige gegevens van uw klanten, uw medewerkers en partners? Wist u dat u aansprakelijk bent wanneer die gegevens op straat komen te liggen door een inbraak in uw computersystemen? Misschien denkt u dat uw bedrijf te klein of onvoldoende interessant is om de aandacht van cybercriminelen te trekken, maar dat is niet het geval. Uit cijfers van de Haagse Hogeschool blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse ondernemers hiermee te maken heeft gehad. De financiële gevolgen van cybercrime kunnen enorm zijn, om nog maar te zwijgen van de reputatieschade.
 
Vooral het midden- en kleinbedrijf is een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen, omdat deze bedrijven vaak minder goed beveiligd zijn. De toename van cybercrime is het grootst binnen het mkb. Het is tijd om uw bedrijf te wapenen tegen cybercriminelen. Een betere beveiliging begint met inzicht in de huidige stand van zaken. Doe daarom de gratis risicoscan op Veilig Zakelijk Internetten. In korte tijd weet u hoe de zaken ervoor staan en kunt u met uw IT-partner eventuele kwetsbaarheden aanpakken.
 
Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro. MKB Nederland en de overheid bieden de scan nu tijdelijk gratis aan, omdat zij het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is. Laat deze kans niet liggen!

Doe de gratis Cyber Risico Scan
 
  Welke vormen van cybercrime zijn er? 
Een virus kent inmiddels iedereen wel, maar cybercriminelen zitten niet stil en hebben de afgelopen jaren geavanceerde trucjes bedacht om uw onderneming waardevolle data te ontfutselen. Zorg dat u de verschillende vormen kent, zodat u weet hoe u zich ertegen kunt wapenen.
  Zo wapen je je tegen cybercriminaliteit
Wist u dat het helemaal niet zo moeilijk is om uw onderneming tegen cybercriminaliteit te wapenen? Er zijn maatregelen die u kunt treffen om uw onderneming en waardevolle bedrijfsinformatie te beveiligen tegen aanvallen van binnen- en buitenaf.
  Hoe cybersecure is het mkb eigenlijk?
Hoe staat het met de beveiliging van computers en systemen in het mkb? De Haagse Hogeschool voerde een omvangrijk onderzoek uit en kwam tot opvallende cijfers.

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.


 

Matthijs Mesken , 09/02/2018 |