SLUITEN Bel ons +31 (0) 297 380 202
Weten uw medewerkers wat ze online doen?

  
 
Uw eigen medewerkers vormen een van de grootste risico’s voor de digitale veiligheid van uw handelsbedrijf. Hoewel u allerlei technische maatregelen kunt nemen om het cybercriminelen moeilijk te maken, beschermen die u niet wanneer een medewerker op een kwaadaardig linkje of bijlage klikt. En cybercriminelen worden steeds professioneler, waardoor nepberichten steeds lastiger van echte te onderscheiden zijn.
 
Inmiddels weten veel medewerkers dat ze niet zomaar op een link moeten klikken of een bijgevoegd plaatje moeten openen. Maar zodra de mail afkomstig lijkt van bijvoorbeeld uzelf en een werkgerelateerd document bevat, wordt door het overgrote deel van de werknemers toch het bijgevoegde - geïnfecteerde - bestand geopend.
 
De gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Uw bedrijfsinformatie kan worden gegijzeld door ransomware. Dat stelt u voor de keuze: zakendoen met criminelen of afscheid nemen van uw gegijzelde bestanden. Maar er kunnen ook waardevolle gegevens buit gemaakt worden. En in sommige gevallen kunnen kwaadwillenden lange tijd op uw systemen rondneuzen zonder dat u ook maar het minste vermoeden heeft.
 
Naast technologische bescherming is het dus cruciaal om uw mensen bewust te maken van de gevaren van cybercrime. De zwakste schakel in security blijft immers altijd de mens. Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.
 
    Weten uw medewerkers wat ze online doen?
Medewerkers zijn zich nauwelijks bewust van de maatregelen die er moeten worden getroffen om het bedrijf te beschermen tegen hackers. De oplossing ligt in het creëren van bewustzijn.
 
  Help, mijn bestanden zijn gegijzeld!
Ransomware wordt een steeds groter probleem voor het mkb. Benieuwd wat ransom- of cryptoware precies is? Wat het doet en vooral hoe je het voorkomt lees je in dit artikel.
 
  Zo maakt u uw medewerkers bewust van het belang van security
Security is mensenwerk. Technologische middelen zijn slechts het begin. De bewustwording van medewerkers is een cruciale vervolgstap. Als ondernemer zorg je bovendien voor een goede balans tussen security en werkbaarheid.  
 

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.

Manon Velthuis , 14/04/2018 |