SLUITEN Bel ons +31 (0) 297 380 202
JAN verdiept zich in onderwijs en onderzoek

Voor werkzoekenden heeft de sierteeltsector geen ‘sexy’ imago. Hoe kan JAN een bijdrage leveren aan de internationale etalage voor de glastuinbouw? Hiervoor brachten de JAN leden op 12 april jl. een bezoek aan het onlangs geopende World Horti Center. Gastheer Erwin Cardol (directeur demokwekerij) gaf tekst en uitleg over hét kennis & innovatiecentrum van de glastuinbouw. Vanuit de gevestigd partijen Demokwekerij, MBO Westland en Greenport Flower Xperience is het de ontmoetingsplaats voor onderzoek, demonstratie en educatie.
 
Tijdens de rondleiding zagen de JAN leden de veelzijdigheid van het gebouw in de vorm van de aanwezigheid van het bedrijfsleven via vaste stands, de uitgebreide onderzoek kassen van de demokwekerij en de verbinding met de mbo studenten. De transparantie en openheid van het gebouw viel op en gaf inspiratie als ontmoetingsplaats. Geconcludeerd werd dat het World Horti Center aan het begin staat. Het gebouw is de eerste stap van de verbinding van het bedrijfsleven en het onderwijs. Voor zowel bedrijven als scholen biedt het kansen om de sierteeltsector ‘sexy’ te maken om in te werken.  

Jong Agri Netwerk (JAN) is hét platform voor jonge managers en ondernemers uit de sierteeltsector, waar ze ideeën kunnen uitwisselen, een interessant netwerk vinden en samen voorop willen lopen in een sterk en veranderde handelsmarkt. Lees meer

 

Laura Badoux , 13/04/2018 |